Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2011 19:26 - Съвременният мъж е мекотело!
Автор: reallywoman Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 945 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2011 17:58


Съвременният мъж не може да стъпи и на малкия пръст на предшествениците ни по сила и ловкост, твърди австралийският антрополог Питър Макалистър, цитиран от в. "Индипендънт".

В книгата си "Мъжтропология" ("Manthropology") той твърди, че днешните мъже са "най-лошите" в историята.

"Като клас ние сме най-жалкият отбор представители на мъжете от Хомо сапиенс, които са стъпвали на планетата" - пише Макалистър.

Австралийският антрополог обосновава твърдението си, че съвременният човек отстъпва на предшествениците си с много научни доказателства, като използва основните олимпийски дисциплини.

Много праисторически аборигени са можели да надбягат Юсаин Болт. Някои мъже от племето тутси в Руанда са скачали на височина повече от сегашния рекорд от 2,45 м на церемониите за встъпването им в мъжественост, когато е трябвало да надминат поне ръста си.

Дори жените на неандерталците са можели да надвият бившия културист Арнолд Шварценегер на канадска борба.

Изводът за бързината на австралийските аборигени преди 20 000 години се основава на отпечатъци от стъпки, открити във фосилизирано езерно дъно. Те са на шестима ловци, преследващи животно. Единият от тях е тичал със скорост от 37 км/ч по калния бряг. Вероятно много от неговите събратя са можели да тичат така, а сигурно и по-бързо при по-добри условия.

Що се отнася до скока на височина, Макалистър използва снимки, направени от германски антрополог в началото на миналия век. Още тогава мъжете от племето тутси са скачали 2,52 м.

"Това е бил ритуал за встъпване в мъжественост и всеки е трябвало да премине през него" - каза Макалистър.

sex shop

Неандерталките пък са имали 10 процента повече мускули от съвременния европеец. Ако бяха тренирали, те щяха да достигнат 90 процента от мускулната маса на Шварценегер от най-добрия му период през 70-те години на миналия век. Заради структурата си обаче - с много по-къса кост между китката и лакътя, те биха повалили ръката му на масата без никакъв проблем на канадска борба.

"Мъжтропология" изобилства от примери: - Римските легионери са бягали по един-два маратона на ден, като са носели въоръжение колкото половината им телесно тегло. - В Древна Атина е имало 30 000 гребци, които са били по-добри от днешните шампиони.

Австралийските аборигени са хвърляли дървено копие на повече от 110 м (сегашният рекорд е 98,48 м).

Причината за лошата форма на днешните мъже е липсата на движение. Дори при трениращите то не е достатъчно. Елитните атлети не могат и да се доближат до това, което всеки е можел да прави дори в не толкова далечни времена. БТА

Мъже, какво смятате? Съгласни ли сте с твърденията на антрополога? Докажете, че не сте мекотели! Предизвикаваме ви, така че напишете защо съвременният мъж не отстъпва на прредците си!


Тагове:   мъж,   мекотело,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reallywoman
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 13324
Постинги: 3
Коментари: 6
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031